Lic. Kostrådgivare

Scandinavian

Coach Association

 

"Om du gör det du alltid har gjort,

kommer du att få det du alltid har fått."

 

Utbilda dig till Lic. Kostrådgivare med fokus på

näringslära, personlig utveckling och viktminskning

 

Är du skeptisk till våra myndigheters kostråd?

 

Vill du förmedla ärliga kostråd baserade på vetenskap,

evolution och holistisk hälsa?

 

Vill du bli framtidens kostrådgivare och kursledare?

 

Den mat maten vi äter utgör en stor del av vår kultur, vår livsstil och därmed vår personlighet. Det vi äter säger en del om vem vi är och vad vi står för. Att ge andra människor råd om vad de bör äta för att må bra innebär därför inte sällan att du kliver in i deras liv, in i deras vardag och in i deras djupa värderingar och attityder. Att ge andra människor råd om vad de bör äta kräver därför inte bara ämneskunskaper utan också kunskaper om rådgivningsrollen - hur du möter människor med vitt skilda förutsättningar, hur du anpassar dina råd och hur du bäst coachar människor till varaktiga livsstilsförändringar. I vår utbildning till kostrådgivare får du de grundläggande kunskaperna du behöver för att kunna erbjuda kostrådgivning och hålla kurser. Efter utbildningen väntar flera fortbildningar som fördjupar dina kunskaper och din yrkesskicklighet.

 

Du lär dig brett och djupt om "det Metabola Livsstilsprogrammet" (en kombination av lågkolhydratkost och målfokuserad näringstillskott som balanserar hormoner, ämnesomsättning och vikt). Du lär dig kunskaper och får ett synsätt som bygger på vetenskap, evolutionslära och holistisk hälsa. Du får svåra saker förklarat på ett pedagogiskt sätt och du lär dig att översätta dessa kunskaper till enkla råd och tips. Du lär dig därför att anpassa dina råd till såväl överviktiga, diabetiker, barnfamiljer, motionärer som övriga målgrupper. Du lär dig argumentera effektivt och att förklara pedagogiskt.

 

MÅLGRUPPEN

Vår utbildning till Lic. Kostrådgivare är öppen för alla och riktar sig bland annat

till dig som:

• vill arbeta med rådgivning och kostcoachning

• arbetar med träning och friskvård

• är kostvetare, sjukgymnast, massör, kock, hälsopedagog eller personlig tränare

• är allmänt intresserad av kost och näringslära

 

DIN KARRIÄR och PERSONLIGA UTVECKLING, vad gör du efter utbildningen?

Det metabola syndromet är ett samlingsnamn för riskfaktorer som kan leda till diabetes och hjärt-kärlsjukdomar, såsom hjärtinfarkt och stroke. Tillståndet är kraftigt ökande i hela världen och är starkt kopplat till den epidemiska ökning av övervikt och diabetes som för närvarande pågår, i kombination med fysisk inaktivitet. Efterfrågan på metoder som kan förebygga och bota det metabola syndromet växer sig allt större och kommer att öka under många år framöver. Behovet av ärliga kostråd till en alltmer sjukdomspräglad befolkning är enormt. Dock är det många gånger svårt att få kunderna att förstå värdet av matens ibland långsiktiga betydelse för hälsan samt av att få kunderna att ändra djupt rotade vanor. Behovet av kunniga, hälsomedvetna coacher växer hela tiden.

 

Det är omöjligt att utveckla sitt kunnande inom kostrådgivning utan att samtidigt utvecklas som individ. För några av våra kursdeltagare räcker det bara med personlig utveckling. Andra väljer att byta sin karriärväg och börja jobba på heltid med kostrådgivning. Många studieförbund, gym, företag och andra organisationer efterfrågar kompetens med denna framtidsorienterade inriktning. Vår utbildning till Lic. Kostrådgivare ger dig en tydlig och attraktiv profil på marknaden. En del vill stärka sig i sina redan etablerade arbeten inom vård/hälsa eller träningsbranschen. Andra vill bara få fart på sina redan etablerad verksamhet och få fler kunder. Oavsett vad ditt mål med utbildningen är, kommer vi naturligtvis att coacha dig att integrera metoderna i din kontext.

 

Går du utbildningen för din egen hälsas skull tar du med dig kunskaperna, synsättet och erfarenheten och ser fram emot ett friskare liv!

 

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs inom hälsoarbete eller kostrådgivning för att kunna ta del av utbildningen. Alla deltagare kommer från olika nivåer och har olika bakgrund och syfte. I gruppsammanhang är detta bara berikande. En stor del av läroprocessen utför du sen själv i egenstudier.

 

Ur utbildningens innehåll:

Utbildningen syftar till att ge dig de verktyg du behöver för att kunna arbeta effektivt med kostrådgivning. Under kursens gång behandlar vi bland annat:

 

Kostrådgivning och coaching

Hur man arbetar praktiskt med kostrådgivning

Näringsfysiologi &Energiprocessen

Evolution och matens historia

Kostupplägg för viktminskning & prestationsoptimering

Viktminskning i praktiken

Preventiv näringslära (förebyggande av ohälsa)

Vitaminer och mineraler, kost vid sjukdom samt kost för prestation

Det metabola syndromet

Vardagsohälsa och välfärdssjukdomar

Träningsfysiologi & Träningslära

Stress, sömn och matlagning

Syfte, vision & mål

Frågestund & Examen

 

Detta är endast en översikt och beskriver inte utbildningen i sin helhet.

Utbildningen varvar praktiska moment med teori för att kunna ge dig ett optimalt utbyte. För oss är det viktigt att du utvecklas maximalt under den tid som du befinner dig hos oss! Därför tillhandahåller vi även lärarledda frågestunder, utöver ordinarie kurstid.

 

Varje kursdag hålls mellan kl 10:00 och 1800 i våra mysiga lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

 

Utbildningen utgörs av 40 timmars lärarledda lektioner samt egenstudier. Hur många timmar du bör lägga på egenstudier avgörs av dina förkunskaper, men räkna med 120 timmar om du vill tillgodogöra dig materialet på bästa sätt. Utbildningens innehåll motsvarar i mängd ungefär 7,5 akademiska poäng på högskola/universitet (5-veckors heltidsstudier).

 

Licens/Kursintyg

Efter utbildningen får du ett kursintyg liksom en licens vid godkänt prov och inlämnade hemuppgifter.

 

Litteratur

Vi använder egen kurslitteratur som är skriven för just den här utbildningen. Kurslitteratur ingår i kurspriset.

 

ANMÄLAN & BETALNING

Anmälan är bindande. Kursavgiften är 12 000:- exkl. moms 25% (15 000 inkl moms). För dig som anmält dig med rabatterat pris gäller det rabatterade priset.

 

Anmälan kan göras via mejl coach@scassociation.se, telefonen 0762-090807 eller via kontaktförmuläret på den här sidan. Efter anmälan får du hemskickad en detaljerad kursplan med betalningsupplägg enlig ditt önskemål. I samband med själva anmälan kan du välja mellan att betala hela kursavgiften på en gång eller välja en avbetalningsplan som passar dig. Läs mer om våra förmånliga avbetalningsupplägg på 3 och 6 månader.

 

Bokningsregler

Alla bokningar av utbildningsplatser är bindande. Får du förhinder att gå en utbildning återbetalas kursavgiften minus bokningsavgift på 2000:- + moms. Bokningsavgiften är innestående och kan användas på framtida utbildningar. Avbokar du närmare än en vecka innan kursstart återbetalas inte kursavgiften, men du kan tillgodoräkna dig hela beloppet om du vill gå utbildningen längre fram.

 

Mer frågor?

Kontakt: coach@scassociation.se +46(0)762 09 08 07

 

 

 

 

Fyra grundstenar till ett bättre liv!

 

>coaching<

 

>kost, näring & energi<

 

>personlig utveckling<

 

>metabola livsstilsprogrammet<

 

Vi erbjuder även förmånliga avbetalningsupplägg på 3 och 6 månader.

 

Var snabb med din ansöka eftersom

platserna är begränsade!!!

Namn

Efternamn

E-post

Telefon

Önskar du avbetalningsupplägg?

Meddelande

Kommande kurser!

 

17-18 sep 2016 & 1-2 okt 2016 i Stockholm

 

Februari 2017 i Spanien (mer info kommer under sommaren)

 

 

Copyright © 2012-2015 Scandinavian Coach Association All Rights Reserved info@scassociaton.se